serviciile noastre

Subtraveresari prin foraj orizontal dirijat

S.C.REVIVO S.R.L. si-a cladit renumele pe calitatea, rigoarea si complexitatea lucrarilor executate, pe profesionalism si seriozitate. Forta noastra consta intr-o planificare si organizare eficienta; acordam o atentie deosebita tuturor detaliilor de executie, garantand in acest fel, promptitudine si un inalt standard de calitate. Utilizarea tehnologiei moderne si performante, personalul calificat, de care beneficiaza REVIVO, reprezinta avantaje considerabile prin reducerea timpului de executie, reducerea costurilor, ridicarea gradului de calitate al lucrarilor, eliminarea completa a discomfortului produs traficului auto si pietonal.
Oferim servicii de foraj orizontal dirijat consultanta si executie. Cu ajutorul procedeului de foraj orizontal dirijat se pot poza conducte pe sub drumuri nationale, cai ferate, rauri, lacuri, platforme industriale, etc , inlocuind metoda clasica de sapatura deschisa Este o metoda rapida, exacta si igienica care incocuieste cu succes intstalarea conductele prin sapatura clasica deschisa.

Tehhnologia poate fi aplicata la variate necesitati cum ar fii:

  • Subtraversari de drumuri, subtraversari cai ferate, subtraversari cai de acces, subtraversari platforme si parcari.
  • Subtraversari rauri, subtraversari lacuri, subtraversari cursuri de apa.
  • Drenaje pentru captarea apelor subterane in vederea prevenirii alunecarilor de teren.
  • Decomlatari de conducte prin curatire cu apa la presiune foarte inalta.
  • Descrierea Tehnologiei

    Metoda presupune 3 etape:

    1. Forajul pilot Aceasta presupune introducerea prajunilor de foraj in pamant si stabilirea traseului subtraversarii. Se realizeaza cu ajutorul capului de forare care cu ajutorul suspensiei de forare si jeturilor de de inalta presiune formeaza un tunel. Localizarea capului de forare se bazeaza pe unde electromagnetice emise de un emitator aflat in capul de forare si preluate de un detector de la suprafata care le transforma in coordonate localizand astfel adancimea, pozitia si inclinatia in acel moment

    2. Largiri succesive ale tunelului A doua faza consta in largiri succesive cu freze largitoare pina la obtinerea unui tunel cu 20 % mai mare decat al tevii ce urmeaza a fii pozate.

    3. Pozarea tevii Faza a treia consta in pozarea tevii in tunelul deja obtinut. Sectiunea circulara intre conducta si marginea tunelului este umpluta de un amestec de bentonita si sol dezlocuit care in timp datorita aditionarii moleculelor de apa de catre bentonita, se intareste formand o protectie suplimentara conductei ce a fost pozata.

    descarca descrierea tehnologiei

    Avantajele tehnologiei:

  • Nu disloca terenul si nu se produc tasari
  • Precizia lucrarilor prin urmarirea intregului proces de la suprafata
  • Nu produce disconfort in traficul feroviar sau rutier si nu pericliteaza siguranta circulatiei
  • Scurtarea timpilor de executie in raport cu alte tehnologii.
  • Ocuparea unei suprafete de teren reduse pentru montarea echipamentelor si executie.
  • Fiabilitatea lucrarilor de foraj orizontal dirijat este similara cu durata de viata a produsului ingropat.
  • Zgomot redus in timpul executiei in comparatie cu alte tehnologii de foraj. 8.Este o tehnologie rapida si curata, asigurand un termen de executie mai scurt decat solutia clasica.
  • Elimina decopertarile de teren, saparea de santuri neafectand traficul rutier din zona, ocoleste obstacolele subterane anterioare (conducte, cabluri etc.)
  • Respecta toate normele europene de protectia mediului